Det blåser på toppene! Langbenk med høy rygg til ly mot vinden, er ett av designgrepene på takterrassen på Posthuset, hundre meter over gateplan.

Terrassen brukes av ansatte og til representasjon for Entra eiendom. Den eksisterende takterrassen ble pusset opp sommeren 2011 ved å møblere terrassen med en lang benk og beplantning mot sjøsiden i sør. Benken har delvis en høy rygg som gir ly mot vinden og skaper lune områder selv når det blåser.

Ventilasjonshuset midt på taket er tildekket med en åpen spilevegg.  Den tåler at man lener seg på den, fungerer som bardisk og skjuler i tillegg tekniske innretninger.

Med nærhet til og vidt utsyn over Oslofjorden ble strandrug – nedsenket i kasser i det eksisterende tredekket – et naturlig valg for beplantning. Graset tåler frost, is, vann, vind og tørke, og er den ideelle plante for de vanskelige forholdene så høyt oppe.

Trematerialene i benker, bord og levegger er utformet i heltre eik, som står ubehandlet og gråner over tid.

Sted

Posthuset i Oslo

Byggherre

Entra eiendom

Landskapsarkitekt Bar Bakke

Test test

Arkitekt

Beate Ellingsen AS v/ Trine Roald

Omfang/ kostnad

175 m2/ 300.000 kr

Status

Ferdigstilt august 2011