Prosjekter / Skole og barnehage / Ringshaug ungdomsskole

hovedinngangen
fra aulaen og det innvendige amfiet har man utsikt ut til skolegården
60-meter er målt opp. Og malt opp!
flagget er oppe for første skoledag
sykkelparkering med søyleeik
stille lengde...
amfiet utenfor musikkrommet
gulvet i amfiet av jarrah-sviller
amfiet er trukket ut fra fasaden for å ligge i sola
sola kommer i 10-tia ved skolestart
foran hovedinngangen i vest er plenflaten dratt opp med romslige sittetrinn
sittetrinn av jarrah-sviller
sykkelparkering i skogkanten i bakgrunnen
ny kontorfløy for lærerne og åpen plen der det tidliger lå en vaktmesterbolig
eika
furuene på p-plassen fikk stå. "kiss'n run" i bakgrunnen

Ringshaug ungdomsskole

På stripa

Store asfaltflater trenger ikke være harde - og brukte sviller trenger ikke være giftige. På Ringshaug ungdomsskole er det striper som gjelder – både i belegg og i møblering. Asfalten er myket opp med blåmalte striper, og amfiet er bygget med miljøvennlige sviller i jarrah.

>I skogkanten utenfor Tønsberg har Ringshaug fått et stort løft med nye tilbygg og total rehabilitering inne og ute. Romslige og enkle asfaltflater har lagt seg ut mot skogen og svabergene. Røffe og solide kanter av tre deler opp og møblerer skolegården. De store, flotte furutrærne har fått stå midt på parkeringsplassen og skolegården er komplettert med søyleeik, kirsebær og blodbøk.

De brede, blå stripene er et enkelt, men virkningsfullt grep for å bryte asfaltens monotoni, og fungerer også som et bindeledd mellom bygningskropp og uteareal.

I øst er flaten beholdt til ulike sportsaktiviteter, og anlegget er oppgradert med sittemuligheter rundt idrettsbanen.

I vest er det anlagt plen der tidligere vaktmesterbolig lå. Eksisterende fjell er beholdt og det er plassert ut sittebenker i området. Mot musikkrommet i nordvest er terrenget trukket inn - noe som ga mulighet for etablering av et amfi.

Amfiet, kanter og konstruksjoner er bygget med brukte sviller fra undergrunnen i London. Jarrah vokser i Australia og er aboriginnavnet for eukalyptustreet, Eucalyptus marginata. Det er et rødlig, mørkt treslag, 25 prosent hardere enn eik, med jevn overflate og rette fibre. Trevirket i jarrah fliser ikke slik som nåletrærne som er mer vanlig her til lands.  Jarrah er ekstremt holdbart og værbestandig og trenger ingen behandling eller impregnering. Det tilfredsstiller alle krav til miljø og bruk av virke fra regnskoger.

Det er etablert egen interngangvei rundt skolen med forbindelse til sykkelparkeringer og elevinnganger.  85 p-plasser og tre HC-plasser betjener både skolen og barnehagen ved siden av. Parkeringsarealet er tilrettelagt for «kiss & run» for både barnehagen og skolen.

Sted

Ringshaug ungdomsskole, Tønsberg

Byggherre

Tønsberg kommunale Eiendom v/Anne Margrethe Økstad

Arkitekt

Årstiderne arkitekter v/Kristian Haraldset og Thomas Aakerøy

Omfang/ kostnad

13 000 m² opparbeidet areal

Status

Ferdigstilt juni 2013