bar bakkes prosjekter er oftest enkle i innhold og uttrykk, med en gjennomført materialpalett. Vi etterstreber en nøktern eleganse i våre anlegg.

Dette er et bevisst grep da vi er opptatt av at det vi bygger skal underordne seg omgivelsene og være fleksible kulisser for livet som utspiller seg der. Særlig gjelder dette for urbane grøntanlegg hvor formgivningen må ta utgangspunkt i forventet grad av skjøtsel og samtidig beholde fleksibilitet i bruk. Byer og urbane områder er i stadig endring, og våre anlegg må tåle endringene i dynamikk og miljøforutsetninger over tid.

  • Som landskapsarkitekter ønsker vi å utforme uteområder som folk trives i. Vi er mennesker med ulik sosial bakgrunn og etnisitet, små og store, gamle og unge. Et godt uterom er et sted for allmennheten, hvor dimensjonering, utforming, materialitet og plassering skal oppleves godt for både øyne, kropp og sjel. Det skal oppleves velkommende og inkluderende. Et sted folk trives i skaper tilhørighet - og tilhørighet er sosial bærekraft.

  • Våre uterom skal ha en stedstilpasset vegetasjonsbruk, de skal fremheve og bevare eksisterende naturkvaliteter og, der det passer seg, forsterke dem. Åpne og naturlige løsninger for håndtering av overvann, fornuftig valg av vegetasjon og gjennomtenkte sammensetninger av jordsmonn er alle faktorer som spiller inn i den økologiske helheten.

    Vi skal tenke på områdets plassering i forhold til himmelretningene. Vi skal tenke solforhold, ly for vær og vind, vi skal planlegge for mennesker, flora og fauna – kort sagt, vi skal planlegge med naturen.

  • Plantevalget skal være en berikelse for uterommet og bidra til økt kvalitet, nytte og trivsel. Beplantning i urbane miljø skal dessuten være robust og tåle påkjenningene fra daglig bruk, vedlikehold, vær og vind. Artene skal velges ut fra lokale forhold, gis best mulige vilkår for vekst og trivsel, være planlagt ut fra hensyn om allergier, lokal herkomst, biologisk mangfold, årstidsvariasjon og estetikk.

  • Universelt utformede løsninger synes ikke, de merkes. Terrenget skal formes på en slik måte at tiltaket fremstår selvfølgelig og fornuftig og at man utnytter de beste arealene i de beste hensikter: Felles opphold, lek og aktivitet.

    Der det er nødvendig med konstruksjoner i form av trinn, trapper og avsatser skal disse utformes slik at de får en fleksibel funksjon i rommet. Det gjør at disse blir kvaliteter, heller enn opplevde hindringer.

  • Materialene vi bruker skal være hardføre, bestandige og av god kvalitet. Ofte er de nye, men vel så ofte velger vi gamle og egnede elementer for en ny livstid. Materialene skal passe til stedet, være økonomisk hensiktsmessige, ivareta hensyn for drift og vedlikehold, og samtidig bidra til å heve opplevelsen av uterommet som helhet.

    Med gjennomtenkt materialbruk og utførelse i utearealene prioriterer vi stedene vi har til felles og kvalitetstiden vi tilbringer utendørs.

bar bakke ble etablert i 2005 og holder til i Oslo sentrum.
Firmaet har fjorten landskapsarkitekter i fulltids stilling.

bar bakke har sentral godkjenning for