Holmenkollen restaurant

Foto: Tove Lauluten

Foto: Tove Lauluten

Løper av eik

Framtidsutsiktene er ikke så lyse når kundene dine stort sett er 60+. Da hjelper det å appellere til det unge afterski-publikumet , med en naturorientert touch som slår an aldersgrupper.

Holmenkollen restaurant hadde innvendig gjennomgått «ekstrem forvandling» i regi av franske interiørarkitekter, og elementer herfra – kombinert med et ønske om å trekke natur inn i utomhusplanen – ga inspirasjon til et utendørs gulv i eik.

40 cm lange rundstokker av eik (diameter 15-30 cm) er lagt i singel, med snittflaten opp, som en løper langs fasaden og bardisken, og på hver ende ut mot sitte- og oppholds-områder. Inne i den rettvinklede U-en eikegulvet danner, er asfalten stripet med brukte sviller av jarrah.

Jarrah-svillene er også benyttet som et lavt skille mot plen, til bardisk, belegg og i andre detaljer.

I sum gir bruken av treverk en følelse av tilhørighet til naturen rundt og den fantastiske utsikten mot skog, by og fjord.

 

Sted
Oslo

Byggherre
Eiendomsspar AS

Omfang/Kostnad
1,5 MNOK

Status
Ferdigstilt 2011

Daniel Ewald

Landskapsarkitekt og universitetslektor.

http://www.ewald.no
Forrige
Forrige

Marienfryd borettslag

Neste
Neste

Hoffsveien 1