Brånåsen Park

Alle foto: Tove Lauluten

Brånåsen parkanlegg tilbyr lokalbefolkningen et nytt og innholdsrikt grøntanlegg. Her finnes turveier, lekeplasser, utetreningsanlegg, ballplasser og åpne løkker. Parken er dessuten tilrettelagt med mange benker i tillegg til to amfier hvor man kan slå seg ned.

For å håndtere overvannet i området og hindre at det trekker ned i massene under, er det etablert et våtdrag gjennom parken. Våtdraget er formet med myke linjer og bukter seg gjennom landskapet. Breddene er tilplantet med hjemmehørende planter som understreker formspråket. Terskler i bekkeløpet tillater vannet å bli stående i perioder med store nedbørsmengder og har en forsinkende funksjon. Krysning av bekkeløp skjer via klopper laget av sviller.

Konseptet for etablering av ny vegetasjon i parken bygger på prinsipper om stedegen vegetasjonsplanlegging og økologisk restaurering. Nye trær og undervegetasjon er samlet i grupper som over tid vil danne naturlike skogsholt. Mellom skogsholtene oppstår det uterom av ulik størrelse. Kombinasjonen av bekkeløpet og vegetasjonsformingen gir området et naturlig preg.

Materialbruken i parken er i dempede nøyanser i grått og jordfarger. Natursteinselementer har rødlig farge.

 

Sted
Brånåsen, Lillestrøm

Byggherre
Lillestrøm kommune

Utførende
Braathen landskapsentreprenører as

Status
Ferdigstilt 2021

Daniel Ewald

Landskapsarkitekt og universitetslektor.

http://www.ewald.no
Forrige
Forrige

Oslo K

Neste
Neste

Hasselhaugen barnehage